Taitei de casa cu sos

Print Friendly, PDF & Email

M-am apucat intr-o seara sa fac taitei de casa, pentru ca vroiam pentru a doua zi sa prestez o supa de pui buna, buna, buna … Am facut aluatul, l-am impartit si am intins foile; le-am lasat la uscat, doar pentru juma de ora, sa se zvante un pic ca sa le pot taia bine; numai ca … am uitat de ele … pana cand le-am gasit a doua zi in bucatarie, uscate BINE!

Eh, si ce daca? Taiteii o sa aiba alta forma; am faramitat foile si am obtinut o portie zdravana de taitei de toate formele posibile; buni si-asa, gustul conteaza. O parte au mers in supa, iar cealalta parte le-am folosit pentru “paste cu sos”.

Acum … alta poveste: n-am gasit usturoi la magazin … dubios fapt, nu s-a mai intamplat; in schimb am gasit usturoi tocat si congelat; bun si asta, in lipsa de cel proaspat.

Am pus intr-o tigaie putin ulei si vreo 3-4 linguri de usturoi tocat – din asta congelat, nu e foarte iute, altfel as fi pus mai putin. Am invartit un pic si am adaugat o ceasca de sos de rosii.

Dupa inca 1-2 minute, am turnat peste o cana mare de smantana lichida (peste 250 ml).

Am lasat sa fiarba vreo 5 minute; nu prea mi-a placut smantana asta, mi s-a parut prea lichida –  a se citi cam diluata … data viitoare schimb marca. Prin urmare, sosul arata un pic taiat 🙁 Am adaugat, sare, piper si o lingurita de cimbru.

Separat, am taiat fasiute vreo 200 gr de kaizer si l-am rumenit putin intr-o alta tigaie.

Am pus peste sos taiteii gata fierti si kaizerul, am amestecat bine si am mai invartit nitel totul sa se omogenizeze si sa se patrunda sosul in taitei. Am pus putin patrunjel pe deasupra si gata.

Foarte rapida reteta (asta daca se exclude prepararea taiteilor), merge cu orice fel de paste; dar parca taiteii de casa au alt gust … 🙂

Written by