Pun reteta la “Ce mananca Toni” pentru ca este foarte bun si pentru ea, nu are nimic interzis. Numai ca l-am mancat mai mult noi, ea nu a fost foarte incantata … š Poate data viitoare …
Este simplu de facut, foarte foarte foarte bun, si iese suficient cat sa te saturi de pate de ficat pentru cel putin o luna :).
Eu am folosit steamerul, insa ingredientele pot fi si fierte pe aragaz. E mai simplu cu steamerul.
Ingrediente:
– ~400 gr ficatei de pui – o caserola mica;
– un piept de pui;
–Ā 3-4 morcovi;
– un ardei gras verde;
– o mana de ardei gras verde si rosu (am avut din cel congelat);
– o mana de conopida;
– sare, piper;
– 1/2 pachet de unt;
– o ceapa – am adaugat-o peste ficatei, taiata rondele, pentru gust; la sfarsit am aruncat-o, nuĀ am pus-o in compozitieĀ Ā ;
– 2 oua.
Ar fi mers si niste telina, dar nu mai aveam deloc.
De aici totul e foarte simplu: toate la steamer (mai putin untul)Ā 45-60 de minute – adica, pe verificate; legumele s-au facut repede, la fel si ouale, asa ca pot fi scoase inainte de carne si ficatei.
Ā Cand s-au facut toate ingredientele, le-am pus in mixer, impreuna cu untul, sarea si piperul si le-am batut bine pana s-a facut o pasta fina.
Pur si simplu excelent, a mancat pana si Dana :).