Pate de ficat

Pun reteta la “Ce mananca Toni” pentru ca este foarte bun si pentru ea, nu are nimic interzis. Numai ca l-am mancat mai mult noi, ea nu a fost foarte incantata … šŸ™ Poate data viitoare …

Este simplu de facut, foarte foarte foarte bun, si iese suficient cat sa te saturi de pate de ficat pentru cel putin o luna :).

Eu am folosit steamerul, insa ingredientele pot fi si fierte pe aragaz. E mai simplu cu steamerul.

Ingrediente:

– ~400 gr ficatei de pui – o caserola mica;

– un piept de pui;

–Ā 3-4 morcovi;

– un ardei gras verde;

– o mana de ardei gras verde si rosu (am avut din cel congelat);

– o mana de conopida;

– sare, piper;

– 1/2 pachet de unt;

– o ceapa – am adaugat-o peste ficatei, taiata rondele, pentru gust; la sfarsit am aruncat-o, nuĀ am pus-o in compozitieĀ Ā ;

– 2 oua.

Ar fi mers si niste telina, dar nu mai aveam deloc.

De aici totul e foarte simplu: toate la steamer (mai putin untul)Ā 45-60 de minute – adica, pe verificate; legumele s-au facut repede, la fel si ouale, asa ca pot fi scoase inainte de carne si ficatei.

Ā Cand s-au facut toate ingredientele, le-am pus in mixer, impreuna cu untul, sarea si piperul si le-am batut bine pana s-a facut o pasta fina.

Pur si simplu excelent, a mancat pana si Dana :).

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message