Musaca de vinete

Print Friendly, PDF & Email

De la supermarket si pana-n frigider, din frigider pana-n farfurie, “destinatia” alimentelor se tot schimba … in supermarket am cumparat vinete in ideea sa le fac la cuptor sau prajite cu mujdei de usturoi; acasa m-am gandit ca poate le-as face o tocanita si pana la urma am facut o musaca  🙂

Au fost 3 vinete maricele si grasane, pe care le-am curatat, taiat felii de ~1,5 cm, le-am sarat si le-am lasat la scurs.

Restul ingredientelor:

– 2 cepe rosii;

– 1/2 kg carne tocata – de porc – motiv pentru care nu i-am dat lui Toni din musaca; daca as fi folosit alta carne, n-ar fi fost nici o problema sa manance si ea;

– 2 oua;

– o cana lapte;

– o cana smantana;

– sare, piper, boia;

– putina verdeata;

– cascaval ras – nu stiu cat exact, cam o ceasca si jumatate as estima.

Am condimentat carnea cu sare, piper, boia si verdeata si am amestecat-o cu ceapa tocata marunt; am pus pe foc la calit, intr-o tigaie mare cu capac, pana si-a schimbat culoarea si a inceput sa se rumeneasca un pic.

Din oua, lapte si smantana am facut un sos. Intr-o tava intinsa, am pus un strat de felii de vinete, apoi carnea si alt strat de vinete; am turnat sosul si am bagat la cuptor pentru 90 de minute, la 175 de grade; dupa vreo ora, am scos si am presarat pe deasupra cascavalul, ca sa faca o crusta frumoasa.

Destul de usor de facut, are un gust total diferit fata de musacaua cu cartofi; n-as putea sa spun daca mi-a placut mai mult decat cea de cartofi; sunt la fel de bune.

Written by