Legume cu sos alb

Print Friendly, PDF & Email

Asta este o mancarica pe care am produs-o inainte de a pleca la mare, dar nu am mai avut timp sa scriu reteta; este foarte simpla, este o mancarica “lenesa” – a se citi pentru lenesi 🙂 – si foarte gustoasa.

De fapt, partea de baza, care da gustul, este sosul alb – un sos de smantana de fapt. Sosul e facut din unt – un cubulet, smantana –  o ceasca, putin lapte – jumatate de ceasca, faina integrala – 2 linguri, putina sare si verdeata. Am pus untul la topit, am adaugat smantana si laptele si am lasat sa fiarba putin sa se omogenizeze; am pus apoi faina si am amestecat cu grija sa nu faca cocoloase, pana s-a ingrosat.

Bineinteles ca nu am amestecat cu atata grija cat era necesar :), drept urmare am constatat cateva cocoloase mici; asa ca am luat sosul si l-am bagat cateva secunde la blender si  am “omorat” toate cocoloasele. L-am pus inapoi pe foc inca un minut, am pus sare si verdeata si gata sosul.

La steamer am pus o bucata de piept de curcan, un cartof taiat cubulete, conopida si fasole galbena; au stat 45 de minute. Cand au fost gata, am tocat marunt carnea si am adaugat sosul.

Este delicios, merge si cu alte feluri de legume.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message