Dovlecei cu usturoi

Print Friendly, PDF & Email

Simplu si delicios, dar cu prajeala, faina, grasime, smantana … adica tocmai bun pentru silueta! 🙂 Dar silueta mea e oricum “bombata”, asa ca se mai accepta si exceptii.

Reteta asta e doar pentru noi, poate daca faceam dovleceii la cuptor ii dadeam si lui Toni, insa era foarte cald si m-am gandit ca prajiti se fac ma repede dovleceii.

Deci, vreo 3 dovlecei nici prea mari nici prea mici, curatati de coaja si taiati feliute de ~1 cm grosime, se sareaza si se lasa la scurs. Se trec apoi prin faina integrala, pe ambele parti, si se prajesc in cat de putin ulei se poate; se scurg apoi pe hartie de bucatarie si se aranjeaza cat de artistic se poate intr-un vas.

Vreo 4-5 catei de usturoi se pun in mixerul mic vertical, se fac pasta, se adauga putin ulei de masline, sare, putina apa minerala si cam 150 ml smantana, plus bonus niste marar. Se bat toate bine pana iese un sos delicios, de fapt un mujdei mai gros, cu multa smantana. Se adauga peste dovlecei cat sunt calzi si se mananca repede si cu placere toata portia, asta pentru ca reincalziti nu mai sunt acelasi lucru.

Pofta buna!


Written by