Varza dulce

Print Friendly, PDF & Email

M-am hotarat sa diversific copilul cu varza (proaspata, nu acra); pana acum am evitat, m-am gandit la gaze si balonare; dar pana la urma, a venit si momentul “varza”. Mai ales ca modalitatea de gatire mi se pare foarte sigura.

Asa o gatesc si pentru noi, deci reteta s-ar incadra foarte bine si la “Ce mancam noi”.

Am avut ca materie prima vreo trei sferturi de varza, mai mare; restul a devenit o salata cu maioneza si usturoi :). In 2 timpi si 3 miscari am tocat varza cu ajutorul robotului multifunctional.

Probabil fara robot, as fi facut varza foarte rar :). Asa tocata, am pus-o la steamer, sa se inmoaie, vreo 30 de minute.

Intr-o cratita incapatoare, am pus 2-3 linguri de ulei, un strat de varza, 2 linguri de sos de rosii, putin piper, marar uscat, 2-3 frunze de dafin, iar putin ulei, varza, sos de rosii, marar etc. Am adaugat apa – vreo 2 cani – si am pus la cuptor cam 2 ore, pana a scazut bine si s-a rumenit frumos la suprafata.

Succes total, a mancat copchilu’ fara probleme! Si a fost ok si cu burtica, nu am sesizat diferente.

Modul asta de pregatire l-am adoptat, evident, de lene, in primul rand, iar in al doilea rand pentru ca e mult mai sanatos.

Cum spuneam, asa fac varza si pentru noi; nu e prima data cand fac, iar de fiecare data nu pot sa nu ma gandesc cum tehnologia a cucerit si bucataria … mixere, roboti, steamer, cuptor electric, grill, storcator de fructe, etc, etc, etc … eu una sunt incantata de evoulutia asta :).

 

Written by

Comments

  1. maria says:

    Buna ! Te rog frumos, imi spui si mie ce fel de robot de bucatarie ai? Ma intereseaza un robot care sa taie varza, si vad ca tu ai reusit. O taie foarte marunt sau doar cat vrei? Eu trebuie sa tai in jur de 4 verze pe zi si chiar mi-ar usura munca… Multumesc!

    1. Oana says:

      Buna, Maria
      Eu am acum un Bosch Kubbix; inainte de asta am avut un Moulinex (e cel din pozele retetei) – amandoua taie foarte bine, dimensiunea e cum o vezi in poze, mie mi se pare ok, nici prea subtire, nici prea groasa.

      1. maria says:

        Iti multumesc mult pentru raspuns! Eu mi-am deschis un fast food si trebuie sa tai varza toata ziua, si o tai cu asa-zisul “ghilau”… toate prietenele pe care le-am intrebat au zis ca nu se poate taia varza cu robotul de bucatarie, si de-asta cand am dat de postarea ta, am vrut sa ma lamuresc…

        1. Oana says:

          Pentru putin. Sigur ca merge. De obicei o tai in bucati potrivite, astfel incat sa poata intra prin orificiul de acces in vas si folosesc lama care feliaza; e foarte rapid. Spor la treaba!