Pulpa de pui cu mar

Print Friendly, PDF & Email

Nu prea stiu unde zboara timpul … cand m-am uitat la data ultimei postari, m-am speriat, a trecut aproape o luna … Intre timp, bineinteles ca am mancat :)), dar mai putine “noutati” am pe stoc de data asta.

Sa incepem … pulpa de pui cu mar … mai “exotic” nitel; cautam pe internet o reteta si am dat cautare pentru “pulpa de pui”; printre muuuuuullltele retete gasite, care mai de care mai apetisanta, mi-a atras atentia una cu mere; am adaptat-o nitel pentru Toni si a iesit o chestie foarte interesanta; un gust aparte, foarte bun, raacoritor.

Am folosit:

– o pulpa de pui

– 2 mere

– 1 cartof dulce

– 2 catei de usturoi

– 2 linguri ulei de samburi de struguri

– putin marar, putin cardamon

– 1/2 lamaie

Am taiat feliute subtiri usturoiul si l-am indesat sub pielita puiului. Am curatat merele si cartoful si le-am facut cubulete, iar lamaia am taiat-o feliute; lamaia, usturoiul si pielita puiului le-am aruncat cand a fost gata mancarica, le-am adaugat pentru gust si arome.

Am pus uleiul in vasul lui Toni, merele, cartoful, puiul (pe care am presarat marar si cardamon) si lamaia, precum si o cana de apa; nu am pus foarte multa apa, pentru ca oricum isi lasa marul destula; in plus, am pastrat capacul pe vas pana la sfarsitul coacerii. La cuptor am tinut cam o ora si jumatate.

Aromele s-au amestecat intr-un mod tare placut. Merita incercat!

 

Written by