Cartofi taranesti

Print Friendly, PDF & Email

Eu asa le spun, dar nu e chiar reteta clasica; de fapt, am gasit destul de multe moduri de preparare, care variaza, atat ca ingrediente si bineinteles, ca gust.

Deci, asta e “reteta mea” de cartofi taranesti, sau mai bine zis, cum ne place noua.

E nevoie de cartofi (1kg), ceapa rosie (3-4 bucati), kaizer (~300 gr), marar, piper, sare, ulei (4-5 linguri). Cantitatile sunt orientative, dupa preferinte.

Eu am folosit de data asta cartofi noi, ca sunt peste tot; i-am curatat, spalat si taiat in jumatati sau sferturi. I-am pus la steamer pt 20-25 de minute; trebuie sa se inmoaie nitel, dar sa nu fie foarte fierti, pentru ca vor mai sta si la cuptor o perioada.

Kaizer-ul l-am taiat feliute si l-am pus in tigaie sa se rumeneasca un pic si sa mai iasa din grasime. Ceapa am tocat-o solzisori – cu mare chin, pentru ca ustura ingrozitor :).

Intr-o tava intinsa am pus putin ulei, cartofii, ceapa, kaizer-ul rumenit, putin piper si sare daca e nevoie (posibil sa fie kaizer-ul sarat, si atunci nu e nevoie de sare); am bagat tava la cuptor si am lasat pana s-au rumenit cartofii si ceapa s-a inmuiat; nu stiu exact cat timp, cred ca vreo jumatate de ora; am scos si am pus marar si gata mancarica.

Imi place foarte mult, dar evit sa fac din cauza cartofilor … 🙁

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message