Budinca de cartofi dulci cu cascaval

Print Friendly, PDF & Email

Pentru masa de dupa-amiaza a lui Toni, am facut o budinca simpla si rapida, si delicioasa!

Ingrediente: 2 cartofi dulci, 2 oua, o cana de lapte, ~ 200 gr cascaval ras, un cubulet de unt.

Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la steamer 10 minute. Am uns cu unt un vas si am pus cartofii de la steamer (fierti cam pe jumatate).

Am ras cascavalul pe razatoarea mica. Am batut ouale, le-am amestecat cu laptele si cu aproape tot cascavalul. Am adaugat “zeama” peste cartofi si am amestecat usor.

Restul de cascaval l-am presarat pe deasupra. Am bagat la cuptor vreo 40 de minute, sa se rumeneasca frumos.

A iesit cam mult, vreo 4 porti de-ale maimutei, dar problema s-a rezolvat simplu, cand am scapat pe jos cam jumate 🙂 cand ii puneam in farfurie.

Oricum, Toni a mancat cu placere, cu o “garnitura” de lapte batut …

PS. Eram convinsa ca am facut poza si cand am scos din cuptor, dar n-am gasit-o in aparat … 🙁

 

Written by