Curcan cu legume la cuptor

Print Friendly, PDF & Email

Am vazut intr-un Good Food nu stiu ce reteta cu dovleac si mi-am adus aminte ca mai am o punga de dovleac la congelator.

Nu aveam chef de nimic complicat, asa ca m-am hotarat la o mancarica la cuptor; simplu si fara bataie de cap. A, decongelat o bucatica de piept de curcan si l-am tavalit prin patrunjel, marar si un strop de cardamon.

L-am pus in tava termorezistenta cu dovleacul, un cartof taiat cubulete, o ceapa taiata feliute mici, cateva boabe de piper si un strop de ulei.

Nu am pus apa, am vrut sa fie coapte, nu fierte. Am pus capacul si am bagat la cuptor.

Aici vine partea neplacuta a retetei … m-am dus la un moment dat sa verific ca-mi fac legumele, sa vad daca nu e totusi nevoie de putina apa; am dat capacul la o parte si aburul fierbinte dinauntru mi-a ars 3 degete … :(( arsura serioasa, cu basici si tot tacamul … Deh, accident de munca … :))

Atat carnea, cat si legumele au iesit foarte gustoase si fragede. Pofta buna!

 

Written by

Comments

  1. BACIU RITA says:

    DE-ABIA ASTEPT SA O PUN IN APLICARE !1!AM TOATE INGREDIENTELE /. MULTUMESC !!!!

    1. Oana says:

      Spor la treaba si pofta buna!