Ceafa umpluta

Print Friendly, PDF & Email

O reteta pentru noi, nu pentru Toni … care mai are ceva timp de asteptat pana sa manance carne de porc 🙂 …

Este simpla reteta, si destul de rapida. Se poate pregati integral inainte de masa, sau se poate prepara ceafa cu o zi inainte si doar se prajeste cand se mananca.

Ce ne trebuie:

– o bucata ceafa de porc, cu grasime destul de putina

– o legatura ceapa verde

– ciuperci – 400 gr

– o bucatica de cascaval

– putin ulei

– condimente

– scobitori

Primul pas: am taiat bucata de ceafa in 6 felii cam de 1 cm grosime.

Pasul 2: am enervat toti vecinii batand ceafa pana s-a intins si subtiat cam la 0,5 cm. Am condimentat carnea cu sare, piper si boia.

Pasul 3: am tocat ceapa si am pus-o la calit cu un strop de ulei; cand s-a inmuiat un pic, am adaugat ciupercile maruntite si le-am lasat sa se “aureasca” impreuna. Mai dureaza vreo 5-6 minute si e gata compozitia.

Pasul 4: se taie cascavalul cubulete.

Pasul 5: umplem ceafa cu amestecul de ceapa si ciuperci si adaugam cubulete de cascaval; prindem bine marginile carnitei cu scobitori, cu grija sa nu cada ceva din compozitie pe dinafara.

Pasul 6: se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie de teflon; eu nu am pus ulei la prajit, pentru ca ceafa avea nitica grasime.

A iesit foarte gustos! Insa, partea suparatoare este ca la prajit sare din grasime pe aragaz si peste tot, asa ca, “bonus” la reteta e si spalarea aragazului :).

Pofta buna!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message