Spaghete bologneze

Print Friendly, PDF & Email

Spaghete bologneze pentru copii mici, nu pentru oameni mari, asa ca fara vin si fara condimente prea “tari” … deci doar:

–  carne – de curcan, 100 gr

– spaghete – de grau integral

– ceapa verde – cam 4-5 fire subtirele

– ardei gras – rosu si verde

– suc de rosii

– 1 lingura ulei de masline

– putina verdeata, busuioc

Ar fi mers si 1-2 catei de usturoi, dar am uitat de ei …

Am pus apa la fiert pentru paste; nu am scris ce cantitate de paste am pus la fiert, pentru ca nu prea pot sa estimez exact; eu ma orientez pe moment si stiu cam de cate e nevoie pentru cele 2 portii ale maimutei.

Am pus in mixerul vertical ceapa, carnea si ardeii si le-am tocat, nu foarte fin – nu vreau sa iasa o pasta fina, dar sa fie tocate marunt, mai ales carnea.

Am pus intr-un vas pe foc ulei de masline si am adaugat amestecul tocat marunt; l-am invartit un minut si ceva, pana si-a schimbat carnita culoarea, apoi am adaugat sosul de rosii si o ceasca de apa si am lasat sa fiarba; cand a scazut un pic, am mai pus putina apa; mie personal imi plac pastele cu mai mult sos, si oricum pastele vor mai absorbi si ele.

Am mai lasat sa fiarba putin sosul, am scos si scurs pastele si le-am adaugat peste sos; am pus putin busuioc si patrunjel si asta-i tot!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message