Risotto cu mazare

Print Friendly, PDF & Email

Am gasit in Good Food o reteta care parea interesanta si simpla de facut.

Am adaptat-o o idee (mica, mica, mica … ) si am trecut la treaba; am scos frumos toate ingredientele si le-am masurat, curatat, spalat, tuns, frezat :):

– o bucatica de unt ~50 gr

– 1 ceapa rosie tocata marunt

– 300 gr mazare

– 2 litri supa de legume – eu am dizolvat in apa clocotita 3 cuburi de legume

– 300 gr orez

– 200 ml vin alb sec

– ~100 gr cascaval (sau parmezan)

Am pus mazarea la steamer pentru vreo jumatate de ora; am facut supa de legume si am tocat ceapa. Intr-o craticioara, am pus untul la topit; asta dupa ce, in prima faza, am pus oala goala pe foc, drept urmare am afumat nitel bucataria … :).

In untul topit am adaugat ceapa si am lasat-o sa se rumeneasca usor si sa se inmoaie, cu grija sa  nu se arda.

Am lasat-o asa vreo 7-8 minute si am adaugat orezul; l-am invartit cu ceapa un pic – maxim 1 minut – si am turnat peste vinul; am lasat sa fiarba pana vinul a disparut de tot … ulterior, am adaugat cate un polonic de supa si am lasat sa fiarba … si a fiert … si a fiert … si a fiert … Problema a fost ca am folosit orez integral, care evident ca se face mai greu; prin urmare, cele 30 de minute “promise” in revista (pentru orez alb) au fost de fapt vreo 2 ore plictisitoare in care am pazit aragazul …

Cam jumatate din mazare am pus-o in blender cu un polonic de supa si am facut o crema. Cand orezul a fost aproape gata, am adaugat crema de mazare, mazarea si cascavalul ras; am presarat si nitel piper si gata! Sare n-am pus, pentru ca supa a fost suficient de sarata.

Este foarte bun, foarte gustos si satios, dar nu cred ca mai fac asa de curand, cel putin nu din orez integral; nu-mi place sa pazesc aragazul ore in sir …

Written by