Ciorba de loboda

Print Friendly, PDF & Email

Nu tineam neaparat sa-i dau si loboda lui Toni, dar, cum vanzatoarea din piata n-avea sa dea restul (chipurile!!), m-am procopsit cu 3 legaturi de loboda.

Asa ca am spalat-o, am curatat-o si am taiat-o fasiute mai subtiri, ca sa fie gata pregatita pentru ciorbita.

Am spalat/curatat/tocat o legatura de ceapa verde (adica 4 cepe subtirele) si 2 cartofi. Ardeiul gras este deja tocat in congelator. Am mai folosit o bucata de piept de curcan, o lamaie si un ou (am uitat sa pozez oul).

Am pus la fiert carnita, cu aproximativ 1,5 l apa.

In alta craticioara, am pus 2 linguri ulei de masline, o ceasca de apa, ceapa si ardeiul gras si le-am lasat sa se inabuse putin. Cand a fiert carnea, am maruntit-o, am adaugat-o peste ceapa si ardei, am pus zeama de carnea si cartofii si am lasat la fiert; cand cartofii sunt aproape fierti, am adaugat si loboda, sa fiarba si ea; spre sfarsit, am batut oul si-am facut niste zdrente si am acrit cu zeama de lamaie.

Toni s-a aratat cam nedumerita de frunzele de loboda plutind prin ciorbita si impleticindu-se printre dintii ei, asa ca i-am bagat-o la blender; a fost un succes, a mancat foarte bine.

Written by