“Inspiratia” pentru reteta asta a fost un borcanel de la Hipp, pe care maimutica l-a mancat in 2 timpi si 3 miscari. M-am uitat pe eticheta sa vad ce si cum, si mi-am zis “I can do it, too!!!”.
Ingredientele erau pe stoc, asa ca nimic nu m-a putut opri :))
– spanac – rotocoale congelate – vreo 200 gr
– smantana – jumatate cescuta
– un ou
– branzica – se poate orice branzica, dar singura pe care o aveam in casa era o telemea de vaca, asa ca a fost desemnata castigatoare
– paste – in cazul asta, linguini (integrale)
– jumatate ceasca lapte – nu e in poza, pentru ca nu intentionam sa-l pun, dar compozitia finala s-a dovedit cam groasa, asa ca am adaugat si putin lapte inainte de a merge la cuptor.
Am pus spanacul la steamer vreo 15 minute; pe foc, am pus apa la fiert, pentru paste; le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet, parca 8 minute.
In mixerul vertical am bagat branzica, smantana si oul si am facut astfel o crema; crema ce am amestecat-o cu spanacul si pastele; am adaugat laptic, pentru ca oricum la cuptor mai scade si nu vroiam sa-mi iasa o caramida, ci o budinca moale si pufoasa.
Am bagat la cuptor la 175 de grade, cam jumatate de ora.
Pofta Buna!