Budinca de spanac cu branza

Print Friendly, PDF & Email

“Inspiratia” pentru reteta asta a fost un borcanel de la Hipp, pe care maimutica l-a mancat  in 2 timpi si 3 miscari. M-am uitat pe eticheta sa vad ce si cum, si mi-am zis “I can do it, too!!!”.

Ingredientele erau pe stoc, asa ca nimic nu m-a putut opri :))

– spanac – rotocoale congelate – vreo 200 gr

– smantana – jumatate cescuta

– un ou

– branzica – se poate orice branzica, dar singura pe care o aveam in casa era o telemea de vaca, asa ca a fost desemnata castigatoare

– paste – in cazul asta, linguini (integrale)

– jumatate ceasca lapte – nu e in poza, pentru ca nu intentionam sa-l pun, dar compozitia finala s-a dovedit cam groasa, asa ca am adaugat si putin lapte inainte de a merge la cuptor.

Am pus spanacul la steamer vreo 15 minute; pe foc, am pus apa la fiert, pentru paste; le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet, parca 8 minute.

In mixerul vertical am bagat branzica, smantana si oul si am facut astfel o crema; crema ce am amestecat-o cu spanacul si pastele; am adaugat laptic, pentru ca oricum la cuptor mai scade si nu vroiam sa-mi iasa o caramida, ci o budinca moale si pufoasa.

Am bagat la cuptor la 175 de grade, cam jumatate de ora.

Pofta Buna!

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message