Stevie … gustoasa, sanatoasa … dar tare “complicata” si frustranta.
Dintr-un munte de frunze iti iese o amarata de portie de mancare, si mai e si mult de munca; spalare, curatare, scufundare in apa clocotita si de-abia intr-un final glorios o gatim propriu zis.
Dupa etapa “scaldarii” in apa fierbinte, am bagat-o la mixer si am maruntit-o. Am aruncat-o intr-o craticioara cu 3-4 fire amarate de ceapa verde, tocate maruntel si putin ulei de masline; am invartit ce-am invartit in cratita si am adaugat o ceasca de lapte si 3 catei de usturoi taiati feliute subtiri. Am lasat sa scada, avand grija sa amestec din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.
Am vrut sa-i dau cu ou, dar nu prajit, asa ca am pus la fiert apa si cand a clocotit am spart oul in ea; problema a fost ca l-am lasat cam mult in apa si galbenusul a iesit aproape tare; dar nu-i nimic, e mai bine asa.
Toni a mancat tot, desi nu foarte extaziata … luand in considerare acest aspect, cat si chinul ca sa obtii rezultatul final, cred ca ii mai fac stevie la anu’ pe vremea asta … 🙂
Ce e nou:
Desi nu se vede foarte bine in poza asta (dar urmeaza altele), NOU este cortul de pozat primit cadou de mami de la tati ca sa pozeze cat mai frumos mancaricile maimutei!
mai aveam un pic si plangeam ,la cum ai prezentat in descriere mancarea de stevie !!!!
:))