Pilaf cu aripi de curcan

Print Friendly, PDF & Email

Am decis sa abandonez puiul si sa ma reprofilez pe curcan; macar asta creste mare ca asa e soiul lui, nu ca e indopat cu diverse substante; nu zic ca n-ar fi, dar parca e mai natural un curcan cat casa decat un pui cat casa. Plus ca imi pare mult mai gustoasa carnea.

Inarmata cu 2 aripi de curcan, mari cat farfuria, si cu o pofta pentru supa de galusti, am produs 3 mancarici dintr-un foc: supa de galusti, pilaf si sote de morcovi.

Am pus la fiert cu vreo 3.5 l apa cele 2 aripi de curcan, 3 morcovi, o ceapa si putina telina; initial, ma gandeam ca nu sunt suficiente 2 aripi, vroiam sa pun 4, dar imi trebuia o galeata ca sa incapa …

Le-am lasat sa fiarba bine, apoi am scos carnea si legumele; ceapa si telina le-am aruncat, nu aveam ce sa fac din ele, mai ales din ceapa.

Am facut galustile (2 oua si gris) si supa a fost gata in 2 timpi si 3 miscari. Delicioasa, a mancat si Toni cu mare placere.

Pentru pilaf:  o legatura de ceapa verde, 2 cesti orez brun integral, o mana de ardei gras taiat feliute, aripile de curcan, verdeata, o cana de supa si restul apa; m-am gandit ca nu are sens sa pun la pilaf numai supa, pentru ca oricum  lasam carnea sa fiarba impreuna cu orezul, deci oricum isi lasa gust in continuare.

Am procedat asa ca la mancaricile lui Toni, si anume am bagat totul la cuptor pentru o ora si jumatate.

A fost foarte bun; la masa am adaugat peste si putin cascaval ras; si Toni a mancat pilaf; de fapt, cred ca se vede ca la reteta asta am “contopit” cele 2 topicuri 🙂 .

Written by