Dovlecei umpluti (la cuptor)

Print Friendly, PDF & Email

Stiu ca mai este o reteta de dovlecei umpluti, de aceea la asta am mentionat “la cuptor” intre paranteze; insa, cealalta reteta este pentru bebici mai mici, cea de acum este apropiata de cea a “oamenilor mari”; de fapt, nu stiu care e diferenta …

Si pentru ca am constatat ca am probleme cu memoria :)) – si anume uit ce-am pus in oala pana apuc sa scriu reteta – am inceput sa pozez si ingredientele, separat, inainte de a le combina intr-o delicioasa mancarica :)). Si uite-asa mi-am usurat existenta si relaxat memoria …

Deci, e simplu, nu? Ingredientele sunt:

– 3 dovlecei curatati si taiati in jumatate

– 150 gr carnita de vitel – nu va speriati, carnea e proaspata, dar in loc s-o bag la Defrost, am apasat pe Ready Meals … asa ca a fost prea puternic cuptorul 🙂

–  o legatura de ceapa verde; partea alba o pastrez pentru a o mixa cu carnea, iar partea verde am tocat-o marunt

– 2 rosii

– un ou ecologic

– 1/4 (sau chiar mai putin) orez brun integral

– verdeata (asta nu e in poza!)

– 2 linguri ulei de masline (nici asta nu e in poza!)

Am bagat la mixerul vertical carnita, oul si partea alba de la ceapa; rezultatul l-am amestecat cu partea verde de la ceapa si orezul bine spala, plus putina verdeata (marar, patrunjel).

Am scobit dovleceii –  partea cea mai enervanta … – si i-am umplut cu combinatia de mai sus.

Am taiat din rosii niste capacele, iar restul le-am bagat la blender; am asezat dovleceii intr-o craticioara, am pus rosiile, uleiul de masline si am adaugat apa pana sus.

Am bagat la cuptor cam o ora si trei sferturi si am servit maimutei cu iaurt.

Written by