Ciorba de dovlecei

Print Friendly, PDF & Email

Inca nu m-am prins daca Toni e chiar asa innebunita dupa supe si ciorbe, sau pur si simplu e puturoasa … ca doar e mai usor sa mananci o supa decat sa mesteci niste mazare, de exemplu …

Dar chiar nu conteaza; atata timp cat le mananca cu placere, eu sunt foarte multumita. Asa ca trebuie sa incep sa variez si la capitolul supe si ciorbe.

Castigatoarea zilei este supa de dovlecei cu carne de vita. Am folosit asa:

– cam 100 gr carne de vita

– 2 dovlecei (medii ca dimensiune)

– 1 morcov maricel

– o mana de telina taiata cubulete

– o mana de ardei gras taiat fasiute

– 1/4 ceasca de orez brun integral

– 1 ou ecologic

– 2 linguri de smantana

– verdeata

– 1 lingura ulei de masline

Am pus carnita la fiert cu ~1.5 l apa si am lasat-o pe foc sa fiarba bine; am aruncat spuma si am strecurat zeama; am mixat carnita pt ca o mesteca destul de greu deocamdata.

Separat, am pus uleiul de masline, morcovul taiat cubulete, telina, ardeiul gras, o ceasca de apa si am pus pe foc sa se inmoaie putin legumele. Ulterior, am adaugat zeama de carne, carnea mixata marunt si orezul spalat, si ammai lasat sa fiarba vreo 15-20 de minute. Am adaugat apoi si dovleceii taiati cubulete. Spre sfarsit, am batut oul cu smantana si le-am turnat si ele peste ciorbita. Am presarat nitica verdeata si gata treaba.

Nu m-am dumirit inca cu cantitatile pentru ciorbitele ei, asa ca si asta avea destule legume si putina zeama … dar a fost mancata in intregime! 🙂

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message