As putea sa spun ca pozele (mai ales cea de final) vorbesc de la sine, dar nu spun chiar totul; aici ma laud nitel, dar chiar a iesit ceva suuuupppeeerrr; cand iau mai multi cartofi fac si pentru noi.
Avem nevoie de:
– 2 cartofi mai maricei
– ~100 gr carnita – piept de curcan de data asta
– 2 fire de ceapa verde
– un ou
– unt – cam 2 cubulete
– cascaval (sau mozzarela)
– sana cu 3.5% grasime (sau smantana sau iaurt – in functie de cata grasime se doreste in mancarica)
– verdeata
Am curatat cartofii si i-am pus, impreuna cu pieptul de curcan, la steamer pentru 35 de minute; initial ii pusesem 20, dar a fost prea putin; fiind intregi, nu se facusera mai deloc; nu e nevoie sa fie deja facuti cand sunt scosi de la steamer, pentru ca vor mai sta ceva timp si la cuptor.
Acum vine partea care nu mi-a placut la reteta asta, si anume scobirea cartofilor relativ fierbinti :)). Pentru ca ma grabeam sa duc pitica la culcare, i-am scobit indata ce i-am scos de la steamer … nasol moment … dar asta e.
Carnea gata fiarta am bagat-o in mixer cu oul si ceapa si le-am tocat, obtinanad o pasta mai groasa. Cu ea, am umplut cartofii.
Untul, verdeata, sana si miezul de cartof ce mi-a ramas dupa ce am facut scobiturile le-am omogenizat tot cu ajutorul mixerului. Am turnat sosul asta peste cartofii umpluti. Pe deasupra am presarat cascavalul ras si am bagat la cuptor 45 de minute, sa se rumeneasca frumos, cu grija insa sa nu se arda.
In functie de cat de patrunsi sunt cartofii cand sunt scosi de la steamer, la cuptor mancarica poate sta mai mult sau mai putin; am preferat sa-i tin mai mult la cuptor pentru ca ar fi fost mai greu de scobit daca erau prea fierti la steamer.
Eu am fost super incantata de rezultat, Toni a avut anumite rezerve :)), dar a mancat tot pana la urma :)).
Pofta buna!