Bame

Print Friendly, PDF & Email

Acum vreo 2 saptamani la cumparaturi, mi-au picat ochii pe o punga de bame congelate; le-am luat, desi nu aveam nici cea mai mica idee de ce as putea sa fac cu ele, sau macar ce gust au :)) (eu nu am mancat niciodata).

Dupa un scurt studiu pe internet despre diverse moduri in care as putea sa le gatesc, am stabilit ca am nevoie de urmatoarele ingrediente:

– carnita de curcan – ~100 gr

– bame – punga a fost de 400 gr

– vreo 6-7 rosii cherry, care imi ramasesera izolate prin frigider; le-am scapat de chinul singuratatii si le-am folosit si pe ele

– 3 catei de usturoi

– o ceapa rosie mica, taiata feliute

– putin suc de rosii

– ulei de masline

– verdeata (cred ca am pus oregano si patrunjel, dar nu mai tin minte exact)

Bamele, carnita si rosiile cherry le-am pus la steamer vreo 25 de minute. Am pus si rosiile pentru ca am vrut sa le scot coaja, deoarece am observat reticente la printesa lu’ mama cand mesteca rosiile de la mancarica precedenta … 🙂

Am pus in vas uleiul (2 linguri), bamele, rosiile, ceapa, carnita tocata fin, usturoiul taiat feliute, sucul de rosii si verdeata; am acoperit cu apa si am bagat la cuptor cam o ora.

Surprinzator, Toni n-a facut mofturi majore si a mancat. Din nou, mi-a iesit mai mult, cam 2 portii si jumatate.

PS.

In continuare pot sa afirm ca EU nu am mancat bame niciodata. 🙂

PS 2. Despre bame:

Vegetale foarte nutritive; sunt sarace in calorii; sunt bogate in vitamine: A, C, acid folic, tiamina, calciu, fibre, zinc, riboflavina si vitamina B6; absorb apa si previn constipatia,  au proprietati laxative; curata intestinul gros; micsoreaza nivelul de colesterol si acidul din bila (mucilagiul din bame).

 

Written by