M-am saturat de celebrul vas pentru mancarica lui Toni si drept urmare l-am trimis in vacanta o perioada. Asadar, mancarica pe aragaz!
Spun din start ca mancarica asta este foarte deosebita, si anume a fost mancata de pitica bucatele, absolut toata portia! Trebuie s-o laud, pentru ca, de obicei, dupa ce mananca peste jumatate din portie bucatele, se plictiseste de mestecat si i-o mai maruntesc …
Noroc ca am facut multe poze, ca mi-e mai usor sa scriu acum.
Am curatat si taiat marunt o legatura mica de ceapa verde, pe care am pus-o intr-o craticioara, cu o lingura ulei de masline si o ceasca de apa; am adaugat apa pentru ca nu vreau sa se prajeasca ceapa, ci sa fiarba incet si sa se inoaie.
Intre timp, am curatat legumele si le-am adaugat treptat, in functie de timpul in care se gatesc: morcovii si cartofii mai greu, vanata mai repede.
A, sa nu uit: imediat dupa ceapa am pus si carnita – vacuta de data asta – cam 100 de grame.
Dupa vacuta, in craticioara a nimerit un morcov baban curatat frumos, spalat si taiat feliute.
Am lasat vreo 10 minutele si a venit randul a 2 cartofi mititei, curatati si ei si “frezati” cubulete. Iarasi am mai lasat la fiert vreo 10-15 minute, adaugand apa dupa caz.
La urma a venit si randul unei jumatati de vanata, tot cubulete si ea; am acoperit cu apa si am turnat si putin sos de rosii; am parasit locul faptei si m-am intors peste vreun sfert de ora sa verific; totul in regula, operatiunea se desfasoara conform planului.
A mai fiert ce-a mai fiert … nu stiu cat … pana s-a facut 🙂 . Am decorat cu mult patrunjel proaspat, ca sa bagam o doza de vitamina C in pitica.
Imi pare rau ca n-am facut mai mult, as fi mancat si eu o portie zdravana … 🙂