Somon cu cous-cous

Cred ca trebuie sa marchez cumva reteta asta, cu o steluta sau mai multe stelute :)) pentru ca …. a fost printre putinele pe care Toni nu prea le-a agreat; n-a fost deloc entuziasmata, in ambele zile a mancat cu chiu cu vai …

Pentru ca se manca peste in Duminica Floriilor, am avut si noi in casa somon; pentru noi, l-am facut la cuptor, condimentat cu sare, piper si boia si am mancat cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Pentru Toni, l-am condimentat cu rozmarin si oregano, l-am acoperit cu felii de lamaie, l-am invelit in folie de aluminiu si l-am bagat la cuptor, vreo 50 de minute.

Separat, am facut cous-cous-ul; am tocat o legatura de ceapa verde si am inabusit-o un pic cu putin ulei de masline si o ceasca de apa; am adaugat si o mana de ardei gras taiat feliute si le-am lasat sa se inmoaie.

Cous-cous am folosit cam 3/4 ceasca; l-am adaugat si el peste ceapa si ardei si am completat cu vreo 3 cesti de apa.  Am lasat la fiert vreo 20 de minute, poate chiar 30, pana s-a umflat cous-cous-ul si s-a fiert bine. Surprinzator, de data asta chiar am nimerit cantitatile :))

Ar fi mers si niste verdeata, dar am uitat sa pun …

Nu stiu ce nu i-a placut … ca a mancat pana acum si somon si cous-cous … sau poate nu i-a placut combinatia … ?

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message