Legume la cuptor cu usturoi

Print Friendly, PDF & Email

O mancarica foarte simpla pentru noi … aveam in frigider 2 dovlecei, 2 vinete si vreo 2 ardei capia; luasem mai mul din fiecare, cu gandul sa fac un fel de tocanita, insa am folosit dovleceii si vinetele pentru Toni, iar ardeii la salate.

Asa ca, cu un stoc relativ limitat, m-am apucat de treaba; am curatat dovleceii si vinetele de coaja, si am taiat felii groase cam de 1 cm; am sarat feliile si le-am lasta la scurs; am curatat ardeii si i-am taiat felii.

Am bagat totul la cuptor pe hartie de copt, asezate frumusel una langa alta; am copt cam o ora si jumatate, intorcand din cand in cand pe o parte si pe alta.

Cand au fost gata, le-am asezat in straturi intr-un vas.

Separat, am curatat o capatana de usturoi; am zdrobit-o fin, in ce credeti … ? Am un mojar din ala vechi, de fonta, care cantareste o tona, dar e foarte eficient; Toni a fost foarte incantata de activitatea asta … 🙂

Pe aragaz, intr-o tigaita, am topit o lingurita de unt; am adaugat apoi usturoiul si l-am rumenit frumos, cu grija sa nu se arda; am adaugat apoi o cescuta de lapte si o lingura de faina integrala si am mai fiert putin. Am pus si nitel marar in sos.

Am turnat sosul rezultat peste legume si am pus capacul, sa se patrunda un pic aromele.

Cred ca a iesit bun … pe mine m-a ametit mirosul de usturoi, asa ca n-am mancat; jumatate de protie a mancat-o Serban, cealalta jumatate am facut-o cadou lu’ tata … i-o fi placut, nu i-o fi placut … ???

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message