De fapt, corect formulat este inghetata cu aroma de migdale si stafide … pentru ca mai demult am facut si inghetata de migdale … migdale, migdale, macinate … o sa mai fac si pun si reteta aia.
Mi-era pofta de inghetata si era duminica seara, asa ca m-am apucat de lucru rapid, sa apuc si sa mananc nitica in seara respectiva, deci macar sa stea vreo ora la congelator.
Am batut un ou cu cinci linguri de zahar si am amestecat cu un borcan de iaurt (300 gr) si 200 ml de lapte; am folosit iaurt de bivolita cu 7% grasime; l-am descoperit de curand si e tare gustos. Am pus si esenta de migdale pana am gasit gustul si aroma cautata. 🙂
Inainte de a ma apuca de toata treaba asta, am pus intr-un castronas 2 pumni de stafide brune si aurii si le-am inundat cu amaretto.
Am bagat in functiune masina de facut inghetata si am pus compozitia la batut; nu mai stiu cat a stat, cred ca vreo 20-30 de minute; oricum, verific tot timpul sa nu se inghete prea tare.
Cand a fost gata, am scos compozitia din masina si am adaugat stafidele si amaretto in care au “zacut”, am mai amestecat nitel cu o paletica si am bagat la congelator.
Stafidele au fost multe pentru cantitatea de inghetata rezultata, mergea si doar un singur pumn, dar, cum imi plac muuult stafidele, a fost tocmai bine!