Ciorba de pui a la grec

Print Friendly, PDF & Email

Cele 2 “categorii” incep incet-incet sa se contopeasca, pe masura ce maimutica se mareste. Am trecut reteta la “Ce mananca TONI”, pentru ca a mancat si ea, dar si noi impreuna cu ea. Asadar, cantitatile sunt pentru o oala generoasa de ciorbita, din care-a mancat cu spor toata familia.

Iarasi a trecut ceva timp si mi s-au adunat mai multe retete, asa ca sper sa nu ma-ncurc si sa uit cine stie ce ingredient :)).

Pentru ciorbita asta, am folosit:

– 5 pulpe de pui (inferioare)

– 2 morcovi

– ~200 gr de telina, de la congelator, taiata cubulete

– 3 galbenusuri de ou

– 200 gr smantana

– 500 ml lapte

– verdeata

– o ceapa

– 2 lamai (zeama)

– jumatate ceasca orez brun integral

Am pus la fiert pulpele de pui cu morcovul,  telina si ceapa intreaga, in ~ 3 litri de apa. Dupa ce au fiert bine, am scos pulpele si le-am curatat pielita, am desfacut carnita de pe oase si am taiat-o bucatele mici; am pus carnita la loc in supa. Am scos ceapa si am aruncat-o. Am adaugat si orezul, bine spalat in prealabil.

Am separat ouale si am batut putin galbenusurile, adaugand smanatana, ulterior laptele. Bonus la reteta asta au fost, bineinteles, bezelele facute din cele 3 albusuri care nu-si gasesc loc in ciorbita. 🙂

Eh, si dupa ce a mai fiert putin ciorbita, si s-a mai inmuiat orezul, adaugam incet cate putina ciorbita in amestecul de ou; ideea e sa egalizam temperaturile celor 2 componente, pentru ca daca punem ouale&smantana&laptele direct in ciorbita fierbinte … se alege oul si nu mai arata bine.

Dupa ce am finalizat procedura, am mai lasat sa fiarba 10-15 minute, am stins focul, am pus verdeata si gata ciorbita.

Cred ca lui Toni ii plac supele/ciorbele; n-am mai scris reteta, si nici n-o s-o scriu, dar inainte de ciorbita asta a la grec, i-am facut o supa cu galusti; a mancat de-a  rupt din amandoua!

Pofta buna!

PS. Poza nu e prea sugestiva … 🙁

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message