Am hotarat s-o “premiez” pe Toni din cand in cand cu cate un desert, facut cat mai adaptat varstei ei.
Prajitura cu mere, chec cu mere … cred ca se poate numi oricum.
Iata ce am folosit:
– 3 oua bio; initial am vrut sa fac din 2, dar ouale astea ecologice sunt atat de mici …
– 1 lingura zahar
– 1 lingura fructoza
– 2 linguri faina
– 1 lingura pesmet
– 1 mar
– jumatate de lingurita unt
– scortisoara
Am separat albusurile de galbenusuri si am batut albusurile spuma si galbenusurile cu zaharul si fructoza. Am amestecat apoi cele 2 compozitii si am turnat deasupra faina si pesmetul; le-am “invartit” bine si gata blatul.
Am curatat marul, l-am taiat cubulete si l-am calit cu untul, pana s-a inmuiat nitel; l-am pudrat cu putina scortisoara.
Am uns cu putin ulei o forma si am tapetat-o cu hartie de copt; am pus compozitia si marul clait si am bagat la cuptor, la programul pentru prajituri; parca 40 de minute, sper sa nu gresesc.
Tava s-a dovedit a fi foarte mare pentru cata compozitie a fost, dar asta e, alta mai mica n-am!
Prajiturica a fost de maaaaaaaaarrrrrrrrreeeee succes! Plus ca e super simpla si rapida.