Prajitura cu mere

Print Friendly, PDF & Email

Am hotarat s-o “premiez” pe Toni din cand in cand cu cate un desert, facut cat mai adaptat varstei ei.

Prajitura cu mere, chec cu mere … cred ca se poate numi oricum.

Iata ce am folosit:

– 3 oua bio; initial am vrut sa fac din 2, dar ouale astea ecologice sunt atat de mici …

– 1 lingura zahar

– 1 lingura fructoza

– 2 linguri faina

– 1 lingura pesmet

– 1 mar

– jumatate de lingurita unt

– scortisoara

Am separat albusurile de galbenusuri si am batut albusurile spuma si galbenusurile cu zaharul si fructoza. Am amestecat apoi cele 2 compozitii si am turnat deasupra faina si pesmetul; le-am “invartit” bine si gata blatul.

Am curatat marul, l-am taiat cubulete si l-am calit cu untul, pana s-a inmuiat nitel; l-am pudrat cu putina scortisoara.

Am uns cu putin ulei o forma si am tapetat-o cu hartie de copt; am pus compozitia si marul clait si am bagat la cuptor, la programul pentru prajituri; parca 40 de minute, sper sa nu gresesc.

Tava s-a dovedit a fi foarte mare pentru cata compozitie a fost, dar asta e, alta mai mica n-am!

Prajiturica a fost de maaaaaaaaarrrrrrrrreeeee succes! Plus ca e super simpla si rapida.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message