Ardei umpluti

Print Friendly, PDF & Email

N-am mai scris de ceva timp. Si  nu pentru ca suntem in greva foamei si nu mancam, ci pentru ca sufar de o mare … lene …

De gatit am gatit, ca deh, trebuie sa mancam; am si pozat; si uitandu-ma azi in folderul cu poze mi-am dat seama ca daca nu scriu mai repede retetele o sa uit ce-am pus in mancare. Deci, la treaba!

Prima restanta: ardei umpluti pentru Toni. De fapt, cred ca e prima restanta, ca le-am cam pierdut sirul.

Ce ne trebuie: 2 ardei grasi si frumosi, pe care ii spalam, le taiem capacele, le scoatem semintele si ii spalam bine si pe dinauntru. Mai avem nevoie de: ~100 gr carnita (piept de pui in cazul de fata), o ceapa mica-mica, un morcovel, cateva cubulete de telina, o mana de ardei gras rosu tocat, marar, patrunjel, un pumn mic de orez brun integral, suc de rosii, apa, ulei de masline.

Orezul l-am fiert vreo 10-15 minute, pentru ca m-am temut ca, fiind integral, sa nu se faca asa bine si sa ramana tare. Dar cred ca n-a fost nevoie …

In mixerul vertical am pus carnea, telina, morcovul, ardeiul rosu, ceapa, mararul si patrunjelul si am tocat. Am amestecat apoi cu orezul prefiert si am umplut ardeii. Le-am pus capacele si i-am asezat intr-o craticioara (ah, le-am taiat si nitel din fund :)) ca sa stea bine, sa nu se rastoarne). Am pus sosul de rosii – cam o jumatate de cescuta -, putin ulei de masline si apa cat sa ajunga pana la capacul ardeilor si am bagat la cuptor cam o ora si jumatate.

Au iesit excelent! Toni i-a mancat si cu putin iaurt … 🙂

Written by