Ar trebui un topic special pentru reteta asta, si anume “Ce mananc EU”, ca deocamdata doar eu mananc “asa ceva” … :). Poate Toni peste ceva timp sa ma sustina … :).
Mama era furnizorul de ardei iuti murati, dar m-am gandit ca n-ar trebui sa fie asa complicat si as putea incerca si eu.
Primul pas: cumparam ardeii iuti, in speranta ca intr-adevar vor fi iuti … i-am aranjat frumos intr-un borcanel, indesand strasnic ultimele 3-4 bucati. In borcan am pus: o lingurita boabe de mustar, o lingurita boabe de piper de toate culorile, o lingurita sare, un cub de zahar brun, 2 foi de dafin.
Am fiert pe aragaz ~ 350 ml apa si 350 ml otet; spun aproximativ pentru ca atat am estimat eu, ochiometric, ca ar avea borcanul in cauza. Cand a clocotit un pic, am turnat peste ardei, am pus capacul si gata!
Asadar … mami, sa stii ca nu te-am “concediat” inca din functia de “furnizor de ardei iuti” ; astept sa vad rezultatul stradaniilor mele si iau apoi o decizie! 🙂