Surimi

Print Friendly, PDF & Email

Surimi sunt chestiile alea colorate pe care le gasesti prin supermarket, de arata in asa fel ca nu sti la prima vedere ce se presupune ca faci cu ele; de fapt, sunt batoane din carne de peste.

Am luat si noi data trecuta cand am fost la cumparaturi 2 pachetele; de fapt, Serban le-a vrut, asa ca tot el le-a si gatit. Integral, cap-coada, de la un capat la altul, de la inceput la sfarsit! 🙂

Asa ca, el sta acum si imi explica ce-a facut, si eu redau aici cu mare fidelitate …

Un pachetel de surimi se taie in bucatele de cam 1.5-2 cm lungime si se pune la prajit cu putin ulei, pana se rumeneste.

Celalalt pachetel de surimi se taie in bucatele mai mici, de maxim 1 cm, ideal jumate de cm, si se prajeste la fel, insa separat de prima tura.

Mai avem pe inventar un sfert de varza, care se taie fasiute.

Facem si un sos, de fapt un mujdei din 5-6 catei de usturoi, 5-6 linguri de ulei si 3 rosii. Zdrobim cateii si ii frecam cu uleiul, pana iese ceva de consistenta unei maioneze, iar apoi adaugam rosiile zdrobite. Noi facem de obicei operatiunea asta in mixerul vertical, iese foarte spumos si se face foarte repede.

Sa revenim insa la surimi; dupa  ce au fost prajiti, se scot pe 2 farfuriute separat si se lasa putin in pace.

In tigaia in care s-a prajit surimi, se pune varza si se lasa 5-10 minute pana se inmoaie; eventual, daca e o tigaie cu capac, merge pus capacul, caci grabeste astfel procesul de gatire. Se pune apoi peste varzuca sosul de usturoi si se lasa inca vreo 3-4 minute, amestecand mai tot timpul, ca sa se “lege” bine mirosurile. Sin in final, peste varza usturata aterizeaza surimi, aia taiati mai mic, care – am uitat sa mentionez – s-au desfacut la prajire si s-au facut un fel de fideluta. Se mai lasa 1-2 minute, se opreste focul, se adauga si surimi bucatele mari si gata mancarea.

Si, ca sa-l citez pe Serban: “Ti-a placut si tie, care ai zis ca nu mananci porcarii d-alea!”

Si chiar mi-au placut!

 

Written by