Sufleu de dovlecei

Print Friendly, PDF & Email

Nu cred ca am mai facut pentru noi vreun sufleu pana acum, sau cel putin nu-mi aduc aminte …. Asa ca se poate considera un debut … deci, o sa scriu retet destul de exact.

– 5-6 dovlecei mici – se curata si se taie feliute; se sareaza

– 2 oua

– 100 gr branza rasa

– 2 linguri faina

– o cescuta de lapte

– unt sau ulei – eu am folosit ulei

Procedam asa: din ulei, faina, lapte facem un sos alb, pe care il fierbem intr-o tigaita vreo 10 minute, cu grija mare sa nu faca cocoloase; lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, adaugam galbenusurile, unul cate unul, apoi branzica rasa. Separat batem albusurile si le incorporam si pe ele in amestecul asta.

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam dovleceii in straturi, turnam peste amestecul si bagam la cuptor.

A iesit bine, aspectuos, gustos si foarte usor. Atat de usor ca intr-o ora ti-e foame iar!

Written by