Pizza cu somon

Print Friendly, PDF & Email

Sambata am decis sa ne “destrabalam” cu niste pizza. E gustoasa, satioasa si simpla de facut.

Avem urmatoarele etape:

1. de facut aluat

2. de facut sos

3. de pregatit “componentele”, adica ce pun pe ea

Pasul 1 – cel mai simplu, avand in vedere ca masina de facut paine din dotare are si program pentru aluat de pizza; asa ca in masina de paine merg: 1 lingura ulei, 240 ml apa, 480 gr faina, o lingurita sare si o lingurita drojdie. Am scris cantitatile pentru ca masina de paine nu e un “must”, caci aluatul se face la fel de bun si in stilul clasic.

Programul dureaza 90 de minute, timp in care trecem la pasul 2: sosul de pizza. Am tocat o ceapa mica si am pus-o la rumenit intr-o tigaita cu putin ulei; am lasat vreo 2 minute si am stins cu 2 cesti de apa; am adaugat 3-4 linguri bulion si am trecut la condimente: sare, piper, cimbru, chimen, marar … aici e dupa gust … Am acoperit cu capacul tigaita si am lasat sa fiarba sosul pana scade putin. Si gata si etapa 2.

Etapa 3: pentru pizza cu somon, logic ca ne trebuie somon! 🙂  Afumat, taiat fasiute mici.  Ne trebuie si branza, mozzarela si oua.

Dupa ce aluatul e gata, se intinde si se formeaza o foaie de cam 6-8 mm, care se aseazaintr-o tava (cu hartie de copt in ea) si se unge cu sosul din etapa 2. Peste sos punem un strat generos de branza rasa, somonul, mozzarela si 2 oua batute.

Si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

E un deliciu!!!!!!!!

Atentie: branza nu trebuie sa fie foarte sarata, pentru ca somonul e sarat, alautul si sosul au si ele sare. Sau, daca avem o branza sarata si vrem neaparat sa o folosim, nu mai punem sare in aluat si sos.

 

Written by