Pentru ca am devenit asa admiratoare a vasului de orez, m-am hotarat sa-l exploatez la maxim.
Si am facut pentru Toni o mancarica de mazare, la care am pus tot ce as fi pus si daca as fi gatit pe aragaz, numai ca am facut-o tot la steamer.
De data asta “operatiunea” a necesitat niste pregatiri preliminare, si anume am oparit 2 rosii, le-am decojit si le-am scos semintele, apoi le-am mixat ca sa fac un sos de rosii.
In vas, am pus mazarea (cam 400 de gr), un morcovel taiat cubulete, jumatate de ceapa taiata si ea mic, un piept de pui, tot cubulete si sucul de rosii. Am stropit totul cu putin ulei de masline si le-am pus la “stimuit” – 50 de minute.
Gustul este surprinzator de bun si extrem de asemenator cu ce-as fi gatit pe foc.
Asa ca … pofta buna!
PS. La sfarsit nu am uitat de marar! 🙂