Am achizitionat de la DM paste integrale bio pentru Toni; eticheta descrie niste ingrediente corecte, ceea ce e super. I-am luat niste linguini si niste spirale; de asemenea, i-am luat si niste rosii la conserva, tot bio. Chiar daca sunt la conserva, au un gust mult mai apropiat de rosiile “normale” decat ce am gasit prin supermarketuri; am luat intr-o zi niste rosii pe care le-am aruncat pana la urma, aveau gust de …. carton sifonat …
Asa ca, cu aceste ingrediente bio 🙂 am pornit la treaba; am folosit jumatate din cutia de rosii; cealalta jumatate, dupa un moment de gandire, am pus-o intr-o cutiuta la congelator; s-a pastrat foarte bine.
Am uns un vas cu unt – celebrul vas in care-i gatesc lui Toni, caci e acelasi – si am adaugat rosiile, un piept de pui taiat cubulete, cimbru, marar si putina apa si am bagat la cuptor.
La 200 de grade, o ora si ceva, cu capac pe toata perioada coacerii.
Separat am fiert pastele. Cand au fost gata si pastele si sosul de rosii cu carnita, le-am amestecat.
A fost excelent, sigur o sa repet; aroma sosului de la cuptor a fost de vis ….