De cand am “descoperit” orezul brun integral si steamerul, mancam destul de mult orez; se face usor si fara bataie de cap, este foarte gustos si foarte sanatos pentru organism. Si pentru ca nu prea imi place sa mananc de multe ori acelasi lucru, de data asta l-am combinat cu ciuperci si gutui de la mamaie din curte.
Am pus la steamer orezul cu apa si l-am lasat acolo sa-si vada de treaba, si anume sa se umfle-n pene, pentru 50 de minute.
Intr-o tigaita am pus vreo 2 linguri de ulei si o cutie de ciuperci feliate; le-am lasat sa se rumeneasca frumos pe toate partile si am adaugat apoi cubulete de gutuie. Peste ele am turnat 2 rosii mixate, am pus cateva firisoare de sofran si le-am “capacit” ca sa se inabuse.
Cand a fost gata orezul, l-am pus peste amestecul din tigaita, am adaugat o lingurita de mustar boabe si o mana de seminte de dovleac, le-am mai invartit de cateva ori si gata.
Orezul a fost garnitura pentru niste peste prajit; somn si ton, condimentat cu sare, piper, boia si dat prin faina neagra integrala, iar apoi prajit in ulei.