Orez cu pui

Print Friendly, PDF & Email

De fapt, e orez cu pui, ardei gras, migdale, chimen si branza. A, si patrunjel … si usturoi …

Luam 125 gr orez brun integral si il punem la steamer cu o cana de apa pentru 30 de minute.

Tot la steamer, in tavita de sus, punem un piept de pui asezonat dupa reteta precedenta, si taiat bucatele mici.

Separat, luam 2 ardei grasi, ii curatam si taiem feliute mititele; nu prea mici, ca nu se mai intelege nimic din ei pe urma.

Intr-o tigaie de teflon punem o lingura de ulei si aruncam ardeii sa se rumeneasca. Cand sunt aproape gata, aruncam peste ei un catel de usturoi taiat fin, o lingurita de chimen, cateva migdale taiate fin si o mana maaaare de patrunjel. Mai lasam un minut si oprim focul. Ardeii trebuie sa se inmoaie putin, dar in acelasi timp sa-si pastreze textura, deci nu trebuie lasati prea mult.

Amestecam cu orezul si puiul de la steamer si gata papa!

Radem peste o cantitate generoasa de branza … sau nu, dupa gust!

Iese buuuuuun de tot!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message